Terug naar de hoofpagina van diamental Diamental Magazine Online
 

Hart4Es
Uitgevers
Klik hier om naar de site van succesboeken te gaan
 

Boekentips

Chemo, of kan ik zelf kiezen van Henk TrentelmanHenk Trentelman, schrijver van het boek Chemo? Of kan ik zélf kiezen? had volgens zijn oncoloog al 12 jaar dood moeten zijn. Dat zou hij waarschijnlijk ook zijn geweest, wanneer hij destijds klakkeloos het advies van diezelfde oncoloog had opgevolgd!

De reden dat Henk (71 jaar) nog steeds leeft is, volgens zijn eigen zeggen, omdat hij toentertijd voor de chemotherapie-behandeling heeft bedankt. Zijn gehele familie was al overleden aan de chemobehandeling, dus hij wist uit de eerste hand een reguliere kanker behandeling bij familie, vrienden en kennissen niet garant staat voor succes. Sterker nog, het staat in veel van de gevallen eerder garant voor een grote lijdensweg met bijna altijd een dodelijke afloop!

Klik hier om verder te lezen...


Antikanker - een nieuwe levensstijl - David Servan-Schreiber

Antikanker - een nieuwe levensstijl van David Servan-SchreiberHet maandblad de Ode besteedde er in hun aprilnummer uitgebreid aandacht aan met een exclusieve voorpublicatie van deze arts, die ontdekte dat hij kanker had en daardoor terecht kwam in de wereld van patiënt. Toen hij zich afvroeg wat hij kon bijdrage om te voorkomen dat de kanker terug zou komen, bleek zijn oncoloog hem daarbij niet behulpzaam te kunnen zijn. Reden voor hem om zich uitgebreid met de werking van het immuunsysteem bezig te houden en daarbij te ontdekken hoe hij het lichaam kon ondersteunen om zich te beschermen tegen kanker. Aangezien een goed werkend immuunsysteem een pré is bij het voorkomen van allerlei ziektes, een echte aanrader!


Ik en kanker - L. Masanowa Tatje

Ik en Kanker- Lara Masanowa Tatje - genezen op eingen krachtNa constatering van kanker wordt als eerste het advies gegeven om de tumor zo snel mogelijk operatief te verwijderen, al dan niet gevolgd door chemotherapie en/of bestralingen. De meeste mensen volgen dat advies uit angst, maar er zijn steeds meer mensen die vraagtekens bij dit soort behandelingen zetten. Op dit moment van je leven sta je dan vaak in een hevige tweestrijd: De verantwoordelijkheid voor je leven bij de dokter leggen, of zelf verantwoording op je nemen voor je genezing. In dit opmerkelijke boek beschrijft Lara haar weg naar genezing van kanker, zónder operaite, zónder chemo en zónder bestraling.


De alchemie van ziek-zijnDe Alchemie van ziek-zijn is geschreven door een vrouw die lijdt aan de ziekte ME. Ik had dit boek al enige tijd in mijn bezit, maar na de ontmoeting met iemand die deze ziekte had besloot ik het boek te lezen.

De inhoud bleek heel anders te zijn dan verwacht; niet een verhandeling over ME, maar een aantal essays over de beleving van het ziek-zijn in het algemeen. Hoewel het geen actueel boek is, heb ik toch de moeite genomen om er een recensie over te schrijven: De Alchemie van ziek-zijn


ADHD_Medicatie, een Medische MegablunderADHD-Medicatie, een Medische Megablunder is een actueel boek over een levensgroot probleem, namelijk het geven van medicatie waardoor een heel scala aan schadelijke, vaak onomkeerbare symptomen veroorzaakt worden, die meestal weggewuifd worden onder de bedrieglijke noemer 'bijverschijnselen'.
Het boek zou volgens mij verplichte leeskost moeten zijn voor iedereen die belang hecht aan een gezonde maatschappij, maar op zijn minst voor hen die een adviserende of begeleide functie hebben op het gebied van ADHD. Klik hier om de recensie te lezen.


Hieronder twee boeken die ogenschijnlijk lijnrecht tegenover elkaar staan, maar eigenlijk hetzelfde doel beogen: een algeheel gevoel van welbevinden:The Secret & De kracht van het NU (even niet).


the secret_het geheim van voorspoed en geluk'The Secret' - Het geheim van voorspoed en geluk

....R. Byrne, Uitg. Kosmos

Ik heb het boek nog niet gelezen (wel een recensie-exemplaar aangevraagd) maar wel de DVD gezien. Hoewel je even door de bombastische presentatie heen moet prikken, geeft 'The Secret' over het algemeen een boodschap van hoop. De manier waarop het principe uitgelegd wordt biedt houvast en inspiratie voor diegenen die dat nodig hebben. Dat we het boek nog niet gelezen hebben verhinderde me niet er mijn mening over te geven, min of meer gebaseerd op het zien van de DVD. Klik hier om het artikel te lezen.


Boek bestellen? Klik hier

De kracht van het Nu (even niet)<br>Rodney Bennett

En voor wie dit allemaal net even te heftig is:
De kracht van het Nu (even niet)
Rodney Bennett


 
nopix
stichting diamental
Chemo, of kan ik zelf kiezen van Henk Trentelman
Klik hier om naar de site van succesboeken te gaan
emigratieboek
Logiprint voor drukwerk